دكتر كوهي - فوق تخصص گوش دكتر كوهي - فوق تخصص گوش .

دكتر كوهي - فوق تخصص گوش

اگزماي گوش

اگر پوسته ريزي روي گوش مشاهده شود، آيا به اگزماي گوش شك مي كنيم؟ اگر كودكي زياد گوش خود را مي خاراند آيا با شك به اگزماي گوش او را نزد پزشك مي بريم؟

 

شايع ترين مشكلي كه براي پوست گوش به وجود مي آيد، اگزماي گوش است. اگزما (eczema) واژه اي است كه به التهاب مزمن پوست به طور معمول ناشي از آلرژي اطلاق مي شود. در ادامه اين مقاله بيشتر به اگزماي گوش پرداخته شده و در پايان به برخي از ساير مشكلات پوستي گوش اشاره شده است.

 

 

اگزماي پوست چيست؟

پوست گوش به خصوص لاله گوش و پوستي كه درون مجراي گوش را پوشش مي دهد ممكن است دچار اگزما شود. البته مشخص است كه پوست همه جاي بدن ممكن است به اگزما دچار شود و گوش هم مانند بقيه بخش ها در معرض اگزما قرار دارد.

اگر روي پوست گوش قرمزي مشاهده مي شود، يكي از تشخيص ها اگزما است. اگر اين قرمزي گاهي با پوسته پوسته شدن همراه است احتمال تشخيص اگزماي گوش باز هم بيشتر مي شود.

شبه اگزماي گوش چيست؟

به طور معمول يك عامل باعث تحريك و آغاز اگزماي پوست مي شود. اگر علائم اگزما بدون هر گونه عامل تحريك كننده پيش بيايد به آن شبه اگزماي گوش گفته مي شود.

كساني كه پوست چرب و ملتهبي دارند (سِبورئيك) يا كساني كه به پسوزياريس (يك بيماري پوستي همراه با قرمزي و پوسته ريزي) مبتلا هستند بيشتر از ديگران ممكن است به شبه اگزماي گوش دچار شوند.

درماتيت تماسي يا اگزماي تماسي گوش را بيشتر بشناسيم

برخي افراد با تماس يك جسم يا يك ماده با گوش همين علائم اگزما را تجربه مي كنند. به عنوان نمونه پاشيده شدن اسپري هاي فرم دهنده به مو ممكن است در برخي افراد باعث آغاز علائم اگزما باشد. به اين موارد اگزماي تماسي اطلاق مي شود.

انواع صابون و شامپو و زيورآلات ممكن است باعث آغاز درماتيت تماسي گوش شوند.

علائم اگزماي گوش

براي آشنايي بيشتر با علائم اگزماي گوش، برخي از آنها در زير نام برده شده است:

?        خشكي و پوسته ريزي لاله گوش يا پوست داخل مجراي گوش

?        قرمزي پوست گوش

?        تورم در اين ناحيه

?        خارش

?        ترشحات بدون چرك يا خون از گوش

علائم اگزماي گوش مانند علائم بسياري از بيماري ها ممكن است از خفيف تا شديد متغير باشد. اگر خارش حاصله از اگزماي گوش شديد باشد بايد از خاراندن گوش اجتناب كرد زيرا ممكن است باعث عوارض جدي شود.

از عوارض جدي گوش در صورت خارش شديد مي توان به عفونت گوش خارجي، افزايش التهاب و احتمال ترك و خونريزي از پوست و تغيير قوام پوست به شكل شبيه چرم اشاره كرد.

تشخيص اگزماي گوش

اگر قرمزي يا پوسته پوسته شدن در ناحيه گوش وجود دارد بايد به اگزماي گوش شك كرد. پزشك  جراحي گوش بهترين فردي است كه مي تواند در اين زمينه كمك نمايد.

پزشك از روي شرح حال، معاينه دقيق و گاهي نتايج تست هايي كه درخواست مي كند، مي تواند به طور قطعي به تشخيص اگزماي گوش برسد.

درمان اگزماي گوش

پزشك معالج بر پايه علائم و شدت آنها، درمان مناسب را تجويز مي كند. درمان اگزماي گوش ممكن است شامل قطره گوش (در صورت درگيري پوست داخل مجراي گوش)، كرم موضعي كه شايد حاوي كورتون باشد، يا داروي خوراكي يا تزريقي براي كاهش آلرژي و التهاب پوستي باشد.

دكتر علي كوهي

طراحي سايت پزشكي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ خرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۱۸:۲۳ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

عفونت گوش مياني

به فضايي از گوش كه در پشت پرده گوش قرار دارد، گوش مياني گفته مي شود. گوش مياني در حس شنيداري افراد نقش مهمي ايفا مي كند.

ساختار گوش مياني

در گوش مياني سه استخوان ظريف قرار دارند كه ارتعاشات فيزيكي ناشي از اصوات را از پرده گوش يا همان پرده صماخ مي گيرند و به گوش داخلي منتقل مي نمايند.

هر گونه مشكل در گوش مياني مي تواند روي شنوايي تاثير بگذارد.

گوش مياني از راه يك مجرا به نام كانال اُستاش با حلق در ارتباط است. اين مجرا سه كار انجام مي دهد:

  1. تهويه هواي موجود در گوش مياني
  2. تخليه ترشحات گوش مياني به سمت حلق
  3. محافظت از گوش مياني در مقابل ورود عوامل بيماريزا

 اگر اين كانال استاش به هر دليل مثلا به دليل آلرژي يا سرماخوردگي از داخل حلق مسدود شود، چه اتفاقي مي افتد؟ هواي داخل گوش مياني به طور كامل جذب خون مي شود. سپس، حالت مكش يا خلاء موجود در اين فضا، باعث تجمع مايع در گوش مياني مي گردد.

اين مايع در ابتدا استريل است و باكتري يا ويروسي در آن نيست. اگر به هر ترتيب، باكتري يا ويروسي موفق شوند به محل تجمع اين ترشحات راه يابند، در آنجا تكثير شوند و استقرار يابند، عفونت گوش مياني اتفاق مي افتد.

عفونت گوش مياني چيست؟

بنابراين به هرگونه استقرار عوامل عفوني به خصوص باكتري در پشت پرده گوش، عفونت گوش مياني گفته مي شود.

علائم عفونت گوش مياني

با توجه به آنچه در بالا گفته شد، علائم عفونت گوش مياني به طور معمول، شامل موارد زير مي شود:

  • گوش درد
  • مشكلات شنوايي يا همان گرفتگي گوش
  • ترشح مايع از گوش

علائم بالا در صورت بروز عفونت گوش مياني در بزرگسالان تظاهر مي يابد. اگر عفونت گوش مياني در كودكان رخ دهد علائم زير را به طور شايع شاهد خواهيم بود:

  • اختلال در خواب
  • گريه كردن زياد
  • بي تابي
  • تب
  • سردرد
  • كاهش اشتها

آيا لوزه سوم در كودكان با بروز بيشتر عفونت گوش همراه است؟

در بسياري از كودكان لوزه ها بزرگ مي شوند. لوزه سوم كه در انگليسي به آن آدنوييد (adnoid) مي گويند در بالاي حلق و پشت بيني قرار دارد. سوراخي كه كانال استاش از راه آن گوش مياني را به حلق متصل مي كند در نزديكي آن وجود دارد. اگر آدنوييد يا همان لوزه سوم بزرگ شود، با انسداد لوله استاش زمينه را براي عفونت گوش مياني فراهم مي كند.

پيشگيري از عفونت گوش مياني

براي جلوگيري از ابتلا به عفونت گوش مياني بايد نكات زير را رعايت كرد:

  • پرهيز از كشيدن سيگار يا قليان يا قرارگيري در معرض دود دست دوم آنها
  • جلوگيري از سرما خوردن تا حد امكان
  • بالا نگه داشتن نوزاد يا نونهال در زمان تغذيه با شيشه شير

درمان عفونت گوش مياني

به طور كلي، درمان عفونت گوش مياني شامل دو بخش است:

  • تسكين درد كه براي اين منظور داروهاي خوراكي ممكن است تجويز شود
  • آنتي بيوتيك ها شايد يكي از بخش هاي مهم رفع عفونت از گوش مياني باشند. تجويز زودهنگام آنتي بيوتيك در نونهالان زير شش ماه سن بايد در اسرع وقت آغاز شود.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۰۱:۳۳ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

كيست برانكيال چيست و چرا به وجود مي آيد؟

 


 

جنيني يكي از دوران بسيار حساس رشد و نمو هر انسان است. در اين دوره سلول هايي كه مانند اجزاي اوليه هر انسان هستند شروع به تكثير كرده، به تدريج اعضاي گوناگون بدن را شكل مي دهند. اگر در هر يك از مراحل تكثير سلول ها يا تشكيل اعضاي بدن يك ايراد كوچك رخ دهد به طور معمول در نوزاد متولد شده يا همان سال هاي ابتداي كودكي خود را به صورت يك عارضه چشمگير نمايش مي دهد.
كيست برانكيال هم يكي از همين عوارض است كه به دليل يك ناهنجاري در دوره جنيني شكل مي گيرد و در اين نوشتار بيشتر با آن آشنا مي شويد:كيست برانكيال چيست؟علائم كيست برانكيالدرمان كيست برانكيال
 كيست برانكيال چيست و چگونه تشكيل مي شود؟
زماني كه كودك در رحم مادر در حال رشد است و دوران جنيني خود را سپري مي كند، صورت و گردن به تدريج از 5 بلوك ساختاري اوليه شكل مي گيرند. نام اين بلوك هاي اوليه قوسهاي برانكيال (branchial arches) است.
به طور طبيعي هر يك از اين قوسها با يك شيار يا شكاف از قوس مجاور جدا شده است.  در حالت عادي، با رشد قوس ها و شكل گرفتن صورت و گردن اين شيارها رفع مي گردند و صورت و گردن به اعضاي به هم پيوسته تبديل مي شوند. اگر به هر دليل اين شكاف ها باقي بمانند و فضاي خالي (سينوس) را به وجود آورند كه رو به بيرون يا گاهي داخل باز مي شود، به آن سينوس شكاف برانكيال يا به طور خلاصه سينوس برانكيال گفته مي شود. در بيشتر مواقع مقداري مايع در سينوس ها تجمع مي يابد. با تجمع مايع درون سينوس، به آن كيست برانكيال يا كيست شكاف برانكيال گفته مي شود. علائم كيست برانكيال
وقتي سينوس برانكيال به بيرون بدن دهان باز كرده است، به طور معمول به راحتي پس از تولد نوزاد مشاهده مي شود. سينوس برانكيال در بيشتر موارد علامتي ندارد و قوام و حجم مايع ترشحي آن در نوزادان گوناگون، بسيار متفاوت است.
اگر درون شكاف از يك مايع پر شود و به گونه اي دهانه شكاف بسته شود، كيست برانكيال تشكيل مي شود. كيست برانكيال گاهي در كودكي تشخيص داده نمي شود و در بزرگسالي خودنمايي مي كند.
كيست برانكيال به طور معمول به صورت يك توده بدون علامت در هر جايي از گردن، از فك پاييني تا بالاي استخوان ترقوه، در سمت راست يا چپ گردن ممكن است لمس شود. گاهي مايع موجود درون كيست عفوني شده و كيست كه تا آن زمان هيچ علامتي نداشت، به يك توده دردناك و متورم تبديل مي شود.درمان كيست برانكيال

يك عمل جراحي توسط  جراح گوش ، روش درماني مناسب براي كيست برانكيال به شمار مي رود. دكتر علي كوهي از پزشكان فوق تخصص در زمينه گوش در تهران  به شمار مي روند. جهت دريافت مشاوره به پيج اينستاگرام ايشان مراجعه نماييد.
 
Ref
 
 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۲۶:۲۹ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

كلوئيد گوش (گوشت اضافه) در ناحيه گوش

 

 

وقتي جايي از بدن زخم مي شود به طور طبيعي رد زخم بر جاي مي ماند. اما واكنش بدن بعضي افراد،  به زخم، به نوعي است كه باعث ايجاد مقداري گوشت اضافي در ناحيه زخم  مي گردد. در علم پزشكي اصطلاحا  به گوشت اضافي پديد آمده در محل بهبود زخم، كلوئيد (keloid) گفته مي شود.

كلوئيد گوش يكي از پر چالش ترين كلوئيدهاي سطح بدن از لحاظ درماني به خصوص جراحي پلاستيك به شمار مي رود. در اين نوشتار براي علاقمندان به اين مبحث در مورد كلوئيد گوش توضيحاتي ارائه شده است.

 

كلوئيد گوش چيست؟

ترميم زخم به طور عادي شامل سه مرحله است:

1-      مرحله التهابي كه در آن سلول ها و ساير مواد التهاب زا محل زخم را از مواد خارجي عاري كرده و براي مرحله بعد آماده مي سازند

2-      مرحله تكثير سلول ها كه در آن سلول هاي بافت زير پوست (در صورت لزوم) و پوست تكثير پيدا مي كنند و ترميم انجام مي شود

3-      مرحله بازسازي (remodeling) كه ممكن است ماه ها به طول انجامد. در اين مرحله كه به آن بلوغ ترميم هم گفته شده است، بخش هاي اضافي توليد شده هنگام ترميم اصلاح مي شود.

عدم تعادل بين مرحله تكثير و مرحله بازسازي ممكن است با ايجاد گوشت اضافي فراتر از حدود رد زخم يا همان كلوئيد همراه باشد. كلوئيد در ناحيه گوش هميشه مشكلاتي را در راه درمان ايجاد مي كند.

كلوئيد گوش در چه كساني بيشتر ديده مي شود؟

همه افراد از هر نژادي ممكن است به كلوئيد گوش دچار شوند. چنين به نظر مي رسد كه افرادي كه پوست تيره تر دارند بيشتر در معرض احتمال ايجاد كلوئيد از جمله كلوئيد گوش هستند.

همچنين زنان باردار و نوجوانان در سنين بلوغ بيشتر ممكن است در محل زخم با كلوئيد روبه رو شوند.

علت كلوئيد گوش

كساني كه زمينه ژنتيك لازم براي ايجاد كلوئيد دارند در صورت زخم يا تحريك شديد پوست در ناحيه گوش ممكن است به كلوئيد گوش گرفتار شوند.

علائم كلوئيد گوش چيست؟

كلوئيد گوش به صورت يك توده با قوام گوشتي مي باشد  كه رشد زيادي داشته و به نواحي فراتر از محل ترميم زخم گسترش مي يابد. كلوئيد گوش به طور معمول كمي سفت تر از نقاط طبيعي بدن است و با وجود گذشت ماه ها اصلا كوچك نمي شود. انتظار نداريم كلوئيد گوش علامت ديگري داشته باشد اگرچه در برخي موارد افراد از درد و خارش كلوئيد شكايت دارند.

در صورت بروز اين علائم بايد به پزشك جراحي گوش و حلق و بيني مراجعه كرد. دكتر علي كوهي يكي از جراحان فوق تخصص گوش  در تهران در خدمت شما هستند.

درمان كلوئيد گوش

 

روش هاي درماني بسيار متنوعي براي رهايي از كلوئيد گوش وجود دارد. در بيشتر موارد بايد از دو يا چند روش درماني براي درمان اين عارضه استفاده كرد. برخي از روش هاي درماني كلوئيد گوش عبارتند از:

●        تزريق كورتون داخل ضايعه

●        جراحي

●        درمان با پوشش هاي فشاري

●        راديوتراپي (پرتودرماني)

●        درمان با ليزر

●        جراحي با استفاده از كرايو (كرايوسرجري)

●        درمان با داروهاي سركوبگر ايمني

Ref

ncbi

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۵۱:۳۲ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

كاشت حلزون گوش

كاشت حلزون گوش، تعبيه يك وسيله الكترونيكي  در گوش است كه تا حدي شنوايي را بازيابي مي كند. اين دستگاه مي تواند براي افرادي كه در اثر آسيب گوش داخلي دچار كاهش شنوايي شديد شده اند و سمعك ديگر براي آن ها كارايي ندارد گزينه مناسبي باشد. بر خلاف سمعك كه صدا را تقويت مي‌كند، در جراحي  كاشت حلزون گوش ، اين پروتز بخش‌هاي آسيب‌ديده گوش را دور ميزند تا سيگنال‌هاي صوتي را به عصب شنوايي برساند.

در پروسه  كاشت حلزون از پردازنده صوتي كه در پشت گوش قرار مي گيرد استفاده مي شود. اين پردازنده سيگنال هاي صوتي را دريافت و آنها را به گيرنده اي كه در زير پوست پشت گوش كاشته شده ارسال مي كند. گيرنده سيگنال ها را به الكترودهاي كاشته شده در گوش داخلي (حلزون شنوايي) ارسال مي نمايد.

سيگنال ها عصب شنوايي را تحريك كرده و سپس آنها را به سمت مغز هدايت مي كنند و در نهايت مغز اين سيگنال ها را به عنوان صدا تفسير مي كند. اگرچه اين صداها دقيقاً مانند شنوايي طبيعي نخواهد بود.

براي يادگيري تفسير سيگنال هاي دريافت شده از كاشت حلزون به زمان و آموزش نياز است. در طول يك سال استفاده از دستگاه، اكثر افراد با كاشت حلزون گوش در درك گفتار، پيشرفت قابل توجهي به دست مي آورند. در ادامه نكاتمهم قبل از كاشت حلزون گوش را بررسي كرده ايم.

 

براي مطالعه ادامه متن به وبسايت دكتر علي كوهي فوق تخصص گوش حلق و بيني مراجعه كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۳۱:۲۶ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

گوش شناگر

 

گوش شناگر (swimmer’s ear) عفونتي است در مجراي گوش بيروني كه پرده گوش تا قسمت بيروني سر را در بر مي‌گيرد. اين عفونت اغلب توسط آبي ايجاد مي‌شود كه بعد از شنا در گوش باقي مي‌ماند و محيط مرطوبي را ايجاد مي‌كند كه به رشد باكتري‌ها كمك مي‌كند.

فرو كردن انگشت، گوش‌پاك‌كن، يا اشياء ديگر در گوش نيز با آسيب زدن به لايه نازك پوست داخلي كه مجراي گوش را پوشش مي‌دهد، مي‌تواند منجر به بيماري گوش شناگر شود.

گوش شناگر، آماس و تورم گوش خارجي (otitis externa) نيز ناميده مي‌شود. رايج‌ترين علت اين عفونت، باكتري‌هايي است كه به پوست داخل مجراي گوش هجوم مي‌برند. گوش شناگر را معمولا مي‌توان با قطره گوش درمان كرد. درمان سريع مي‌تواند به پيشگيري از عوارض و عفونت‌هاي جدي‌تر كمك كند.

 

براي مطالعه ادامه متن به وبسايت دكتر علي كوهي مراجعه كنيد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۲۸:۳۷ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

پارگي پرده گوش؛ درمان آن به چه صورت است؟

بدون شك همه ما اصطلاح پارگي پرده گوش را شنيده ايم و اغلب آن را زماني به كار مي بريم كه صداي بلندي را بشنويم. احساس درد يا سوزش در گوش ها اين تفكر را در ما ايجاد مي كند كه دچار پارگي پرده گوش شده ايم. دلايل زيادي وجود دارد كه ممكن است موجب آسيب هاي شديد و سخت به پرده گوش شود. در متن پيش روي شما اطلاعات زيادي در اين خصوص جمع آوري شده است. با ما همراه باشيد و از آثاري كه اين عارضه ممكن است براي گوش داشته باشد آگاهي پيدا كنيد.

پارگي پرده گوش ميتواند خيلي ناگهاني زندگي شما را تحت الشعاع قرار دهد. براي مثال عفونت گوش مياني يا از دست دادن شنوايي از جمله عواقب اين مسئله خواهد بود. البته كه شرايط متنوعي چون باروتروما، صداهاي بلند يا انفجار، ورود اشياء به گوش و ... ميتواند شرايط بروز آن را فراهم آورد؛ اما اگر شما نيز دچار اين مشكل شده ايد، نگران نباشيد. درمان هاي موثري براي رفع اين مسئله وجود دارند كه در ادامه با آنها آشنا خواهيم شد.

علاوه بر آن ميتوانيد با تماس با دكتر كوهي، متخصص گوش، حلق و بيني سريعا اين امر را برطرف سازيد.

ولي در ابتدا، چه عاملي باعث بروز اين مشكل ميشود؟

علت پارگي پرده گوش چيست؟

چرا مراقبت از پرده گوش مهم است؟

عواقب پارگي پرده گوش چيست؟

درمان پارگي پرده گوش چگونه است؟

علت پارگي پرده گوش چيست؟

lmru_rupture_of_the_eardrum-how_is_it_treated2.jpg

دردهاي شديد و ناگهاني در گوش يا گوش دردهاي مستمري كه به يكباره از رفع ميشوند، اغلب همگي نشانه هاي اين مشكل اند. با اين حال، برخي اين علائم را تجربه نميكنند. اگر با علل پديدار شدن آن آشنا شويم، قطعا از بروز علائم نيز در امان خواهيم بود.

عفونت گوش مياني

عموما عفونت گوش مياني منجر به انباشت نوعي مايع در گوش مياني شما خواهد شد. انباشت بيش از حد اين مايع و فشار آن روي پرده گوش، يكي از علل پارگي پرده گوش است.

باروتروما

هنگامي كه فشار هواي موجود در گوش مياني با فشار هوا در محيط اطرافتان متعادل نباشد، به پرده گوش فشار وارد ميشود. حال اگر فشار به بيشترين مقدار خود برسد، پرده گوش آسيب خواهد ديد. سفرهاي هوايي، غواصي يا ايربگ هاي ماشين ها ميتوانند علل ايجاد باروتروما باشند.

اصوات بلند (ضربه صوتي)

در موارد نادر، صداهاي بلندي چون انفجار و شليك گلوله ميتوانند باعث پديدار شدن اين مشكل باشند.

ورود اشياء به داخل گوش

چه كوچك و چه بزرگ، ورود هر شيء خارجي به گوش احتمال بروز اين امر را بالا ميبرد. گوش پاك كن، سنجاق مو و ... از جمله اين وسايل اند.

ضربه شديد به سر

جراحات سنگيني چون شكستگي قاعده جمجمه عامل آسيب هاي متفاوتي به گوش مياني و داخلي مثل پاره شدن پرده گوش خواهد بود.

حال كه با دلايل بروز اين مشكل آشنا شديم، بهتر است ببينيم كاركرد پرده گوش چيست و چرا بايد از آن مراقبت كنيم؟

چرا مراقبت از پرده گوش مهم است؟

پارگي پرده گوش به شدت زندگي روزمره ما را تحت تاثير قرار خواهد داد؛ زيرا اين عضو از بدن دو وظيفه مهم دارد:

1.     شنوايي: زماني كه امواج صوتي به پرده گوش برخورد ميكنند، اين عضو مرتعش ميشود. ارتعاش پرده گوش اولين مرحله در تبديل امواج صوتي به تكانه هاي عصبي توسط ساختارهاي داخلي گوش و سپس شنوايي است.

2.     محافظت: مسئوليت مهم ديگر پرده گوش محافظت از گوش مياني از ورود آب، باكتري يا هر نوع ماده خارجي است.

عواقب پارگي پرده گوش چيست؟

u21l_rupture_of_the_eardrum-how_is_it_treated3.jpg

در پي اين اتفاق، مشكلات بسياري گريبان گير زندگي روزمره شما خواهند شد. به خصوص اگر پس از 3 تا 6 ماه از وقوع آن، خود درمان نشود. براي مثال:

ناشنوايي

ناشنوايي يكي از عوارض موقت اين اتفاق است؛ يعني پس از بهبود پارگي ناشنوايي نيز از بين خواهد رفت. البته مواردي چون اندازه و محل پارگي درجه نشنيدن را مشخص خواهد كرد.

عفونت گوش مياني

پارگي پرده گوش به باكتري ها اجازه ورود به داخل گوش را ميدهد. حال اگر اين پارگي بهبود پيدا نكند، در موارد نادر عفونت هاي متفاوتي ميتواند افراد را به خود درگير كند. بروز اين امر نيز به معناي تخليه مداوم عفونت و- در نهايت- كاهش شنوايي است.

كيست گوش مياني

اگرچه اين عارضه نيز به ندرت اتفاق مي افتد، اما باز هم شناخت آن خالي از لطف نيست. اين كيست شامل سلول هاي پوستي و ديگر موارد موجود در گوش است كه در گوش مياني ايجاد ميشود كه در درازمدت نتيجه اي جز پاره شدن پرده گوش نخواهد داشت.

درمان پارگي پرده گوش چگونه است؟

hrvq_rupture_of_the_eardrum-how_is_it_treated4.jpg

به صورت كلي، درمان خاصي براي رفع اين مشكل پيشنهاد نميشود، زيرا در اكثر مواقع پرده هاي گوش طي 3 بعد از وقوع اين امر بهبود پيدا ميكنند. با اين حال، بنا به تشخيص پزشك معالج داروهايي چون آنتي بيوتيك براي جلوگيري از بروز عفونت يا درمان آن تجويز خواهد شد.

جراحي نيز ديگر گزينه براي درمان است. اين نوع جراحي ها عموما سرپايي بوده و طي آن جراح تكه اي از بافت بدن خود بيمار را به پرده گوش متصل ميكند تا روند درمان هرچه بهتر پيش گرفته شود. البته زماني جراحي به عنوان تنها گزينه درمان اتخاذ ميشود كه ابعاد پارگي بسيار بزرگ باشد يا لبه هاي پرده گوش را درگير كرده باشد.

اگر شما نيز از پارگي پرده گوش رنج ميبريد و به دنبال موثرترين راه درمان هستيد، همين امروز با دكتر كوهي، فوق تخصص گوش حلق و بيني در ونك، توانير، خيابان وليعصر، ساختمان پزشكان دي تماس حاصل فرماييد. دانش بسيار، تجربه بالا، استفاده از كارآمدترين روش هاي درمان و پيشرفته ترين تجهيزات رمز بهبودي هر چه سريعتر بيماران ما است.

منبع:

 

webmd

mayoclinic

دكتر مهندس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۰۵:۴۵:۱۵ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

تومور پاراگانگليوما چيست؟

 

 

تومور پاراپانگليوما يك تومور نادر با رشد آهسته است كه تقريبا به فئوكروموسيتوما (يك تومور نادر و غيرسرطاني است كه يكي از غدد فوق كليوي را درگير ميكند) شباهت دارد. درست مانند فئوكروموسيتوما، منشاء اين تومور دستگاه عصبي سمپاتيك يا پاراسمپاتيك است و به علت تعدد هورمون هاي كاتكول آمين تشخيص داده ميشود. درواقع حضور بيش از حد اين هورمون ها علت پديدار آمدن علائم اين تومور است.

اگر متاسفانه به اين تومور مبتلا شده ايد و به دنبال يك درمان موثر هستيد، با ما در ادامه اين مطلب همراه باشيد. علاوه بر آن، ميتوانيد با تماس با دكتر كوهي، متخصص گوش، حلق و بيني مشكل خود را مطرح و براي درمان آن هر چه سريعتر اقدام فرماييد.

علائم اين تومور چيست؟

درمان تومور پاراگانگليوما به چه صورت است؟

علت ابتلا به اين تومور چيست؟

 

 

علائم اين تومور چيست؟

بروز علائم در همه افراد يكسان نيست و اين مسئله زماني جالب ميشود كه همه بيماران علائم را نشان نميدهند! با اين حال رايج ترين نشانه هاي اين تومور عبارتند از:

  • فشار خون بالا
  • ضربان قلب سريع
  • تعريق
  • سردرد
  • لرزش

پس از مراجعه به پزشك، براي تشخيص هر چه دقيقتر آزمايش هايي نظير آزمايش ادرار و خون انجام خواهد گرفت تا سطح هورمون هاي شما تست شود.

البته در برخي از مواقع عكس برداري هايي چون MRI، CT scan و PET نيز ممكن است صورت بگيرد. نتايج اين تصويربرداري ها نشان ميدهد كه تومور پاراگانگليوما در كجا واقع شده، چه ابعادي دارد و آيا در بدن گسترش يافته است يا خير.

درمان تومور پاراگانگليوما به چه صورت است؟

درمان اين تومور تخصص پزشكان مختلفي چون اختلالات هورموني، گوش حلق و بيني و متخصصان تومورهاي عصبي و غدد درون ريز را نياز خواهيد داشت. با اين وجود، با مرسوم ترين روش هاي درمان در ادامه آشنا خواهيم شد:

  • دارودرماني: با توجه به تشخيص پزشك، داروهايي براي كنترل علائمي چون فشار خون بالا تجويز خواهد شد.
  • صبر و مشاهده: در برخي از موارد سرعت رشد تومور بسيار كند است. طبق نظر دكتر در اين شرايط بهتر است تا درماني براي آن صورت نگيرد و صرفا به صورت منظم فعاليت تومور تحت نظر باشد.
  • جراحي: پس از تشخيص ابتلا به اين تومور، متناسب با سطح آن و شرايط شما جراحي گزينه اي براي برداشتن تومور و بهبودي بيمار خواهد بود.
  • پرتودرماني: اين درمان نيز براي پيشگيري از پيش روي تومور انجام ميشود. طي پرتودرماني، علائم از بين خواهند رفت.

علت ابتلا به اين تومور چيست؟

تومور پاراگانگليوما معمولا يك تومور خوش خيم است ولي در موراد نادر ميتواند سرطاني شود و در سرتاسر بدن فرد بيمار گسترش يابد. احتمال بروزشان در هر سني وجود دارد اما بزرگسالان بين 30 تا 50 سال بيشتر در معرض اين بيماري هستند. طبق مطالعات علت خاصي براي اين بيماري مشاهده نشده است، اما ژنتيك بي تاثير نيست.

اين تومور ميتواند توسط ژنتيك به نسل بعدي منتقل شود، اما اين يك امر هميشگي نيست. همچنين لازم به ذكر است در صورتي كه اينگونه باشد، احتمال بروز ديگر بيماري هاي ژنتيكي چون نوروفيبروماتوز نوع 1 نيز وجود خواهد داشت.

اگر متاسفانه به تومور پاراگانگليوما مبتلا شده ايد، ميتوانيد همين الان با دكتر كوهي بهترين فوق تخصص جراحي گوش حلق و بيني در تهران تماس حاصل كنيد. آدرس مطب: ونك، توانير، خيابان وليعصر، ساختمان پزشكان دي

mayoclinic

pheopara

cancer


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۷ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۱۶:۳۴ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

فناوري به كار رفته در كاشت حلزون چيست؟

 كاشت حلزون متشكل از چندين قطعه است كه درواقع، كاركرد همزمان آنها حس شنوايي را به دنبال خواهد داشت. اين قطعات با دور زدن حلزون گوش ناكارآمد، صدا را به صورت مستقيم به اعصاب شنوايي ميرساند. ولي آيا همه چيز به اينجا ختم ميشود؟ پاسخ اين سوال با بررسي و شناخت فناوري به كار رفته در كاشت حلزون به دست خواهد آمد. با ما همراه باشيد تا با آن بيشتر آشنا شويم.

 

سيستم و فناوري به كار رفته در كاشت حلزون به چه صورت است؟

امروزه سه سيستم كاشت حلزون داراي تائيديه از سمت سازمان غذا و داروي آمريكا اند و مورد استفاده قرار ميگيرند (Clarion، Nucleus و MED-EL). بين باقي آنها نيز رقابت سختي براي گرفتن مجوز در جريان است. اين رقابت داغ، بهبود و پيشرفت تكنولوژي حال حاضر اين پروتز را در پي داشته است؛ زيرا توليدكنندگان نمونه هاي در دسترس ميبايست براي در صدر ماندن فناوري جديدي را عرضه كنند.

البته كه اين رقابت هميشه خوب نيست. دليل آن نيز نحوه بازاريابي توليدكنندگان اين سيستم ها است كه قدرت انتخاب را براي بيماران و كانديداهاي كاشت حلزون سخت ميسازد. با اطلاعاتي كه هر كدام از توليدكنندگان در اختيار شما قرار ميدهند، روند تصميم گيري دشوارتر ميگردد. هدف از بيان فناوري به كار رفته در كاشت حلزون نيز همين امر است. اينكه بتوانيد با نحوه كاركرد اين دستگاه آشنا شويد و آزادانه تر اين عمل را برگزينيد.

 

ساختار و مكانيسم كاشت حلزون

در افراد شنوا عملكرد بدين گونه است: سلول هاي موي حسي كه داخل حلزون گوش واقع شده اند، وظيفه انتقال ارتعاشات صدا به سيگنال هاي عصبي را بر عهده دارند. سيگنال ها از اعصاب حلزون عبور ميكنند تا به كورتكس (قشر) شنوايي برسند. در صورت بروز خطا در اين سلول ها، حلزون گوش مصنوعي با استفاده از فناوري به خصوصي توسط الكترودها جاي آنها را پر ميكند. در واقع، اين دستگاه با تحريك الكتريكي رشته هاي عصبي اين امر را ممكن ميسازد.

حلزون ها متشكل از دو بخش مي باشند؛ قطعات بيروني (كه مانند سمعك هستند) و دروني (كه طي يك عمل جراحي در استخوان تمپورال كار گذاشته ميشوند).

قطعات بيروني شامل سه بخش ميشوند؛ ميكروفون (براي جمع آوري صداها)، پردازنده صدا (براي ارزيابي و تبديل آنها به كدهاي ديجيتال) و يك كويل مغناطيسي كه سيگنال هاي رمزگذاري شده را توسط يك ارتباط راديويي از طريق پوست به قطعات داخلي ارسال ميكند.

فناوري به كار رفته در كاشت حلزون، در قطعات داخلي نيز به همين شكل پيچيده و مرتبط به يكديگر است. بخش داخلي داراي يك گيرنده است كه مسئوليت تحريك اعصاب را بر عهده دارد. اين گيرنده داده ها را دريافت و رمزگشايي ميكند. پس از آن، آنها را به الكترود آرايه ميرساند. در مرحله بعد، مسئوليت بر دوش يك حامل سيليكوني منعطف است كه چندين الكترود دارد. رشته هاي عصبي حلزون گوش كه طي جراحي در اسكالا تيمپاني كار گذاشته ميشوند، توسط الكترود آرايه ها تحريك ميشوند. حركت رشته هاي عصبي ارسال ارتعاشات به سوي مغز را به همراه دارد كه در نهايت، مغز اين ارتعاشات را به عنوان صدا تفسير ميكند.

حال كه با فناوري اين عمل آشنا شديم، تفاوت سه سيستم عنوان شده در بالا چيست؟

 

تفاوت سيستم هاي مختلف كاشت حلزون

سه سيستم عنوان شده در بسياري از ويژگي ها مشابه هستند. براي مثال، هر سه آنها تحريك چند كاناله را فراهم مي آورند. همانطور كه عنوان شد، فناوري به كار رفته در كاشت حلزون از طريق تحريك رشته هاي عصبي توسط الكترود آرايه ها است. الكترود آرايه ها در هر سه سيستم مختلف كاشت حلزون، داراي الكترود آرايه هاي چند تماسي اند كه در اسكالا تيمپاني كار گذاشته ميشود. اگر چه تعداد تماس ها (الكترودها) و روش تنظيم اين تماس ها در هر سيستم متفاوت از ديگري است؛ اما همه آنها به جاي اينكه يك كاناله باشند، چند كاناله هستند.

شباهت بعدي، تكنولوژي دورسنجي (telemetry) به كار رفته در هر سه آنها است. اين تكنولوژي براي نظارت بر يكپارچگي الكترودهاي موجود در حلزون گوش پس از جراحي به كار ميرود. احتمال بروز خطا در الكترودهاي كار گذاشته شده همواره وجود دارد. به همين علت، وجود اين تكنولوژي بسير حائز اهميت است.

علاوه بر شباهت ها، تفاوت هايي نيز وجود دارند. در واقع، اين تفاوت ها باعث متمايز شدن اين سيستم ها از يكديگر ميشود. به همين علت، داشتن يك دانش كافي در رابطه با نحوه عملكرد اين سيستم ها و فناوري به كار رفته در كاشت حلزون، روند انتخاب و تصميم گيري شما را ساده تر ميكنند. البته درباره اين امر و تفاوت هاي اين سه سيستم حتما با يك متخصص نيز مشورت كنيد. براي اين كار ميتوانيد با دكتر علي كوهي، بهترين فوق تخصص گوش و جراحي قاعده جمجمه در تهران تماس داشته باشيد تا يك كاشت حلزون موفقيت آميز را تجربه نماييد.

 

 

براي يادگيري تفسير سيگنال هاي دريافت شده از كاشت حلزون به زمان و آموزش نياز است. در طول يك سال استفاده از دستگاه، اكثر افراد با كاشت حلزون گوش در درك گفتار، پيشرفت قابل توجهي به دست مي آورند. همچنين ما در وب‌سايت رسمي دكتر علي كوهي نكات مهم قبل از كاشت حلزون گوش را بررسي كرده ايم.

همچنين در رابطه به كاشت حلزون مي‌توانيد مقالات معتبري از بهترين پزشك‌هاي گوش و حلق و بيني را مطالعه كنيد مانند: 

Martin Burton


منابع

asha

advancedbionics

intechopen


برچسب: دكتر كوهي، دكتر علي كوهي، بهترين متخصص گوش، پزشكي، كاشت حلزون،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۳۰:۲۲ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

اكوستيك نورينوما چيست؟

 

اكوستيك نورينوما- كه نام صحيحتر ان شوانوم دهليزي (شواناماي وستيبولار) است- يك تومور خوش خيم غيرسرطاني است. اين تومور رشد آهسته اي دارد و روي عصب تعادلي كه از گوش داخلي تا مغز شما كشيده شده است، ايجاد ميشود.

اين رشته هاي عصبي رابطه مستقيمي با تعادل و قدرت شنوايي شما دارند. از اين رو، درصورتي كه اين رشته ها تحت فشار قرار بگيرند، تضعيف حس شنوايي، وزوز كردن گوش و عدم تعادل براي شما به وجود خواهد آمد.

اين بيماري در سلول هاي شوان ايجاد مي شود و با رشد تومور الياف عصبي تحت فشار قرار مي گيرند. در موارد نادر نيز سرعت رشد آن سريع خواهد بود كه در اين شرايط، تومور تا اندازه اي بزرگ ميشود كه مغز را تحت فشار قرار دهد و اعمال حياتي آن را مختل نمايد.

شما عزيزان ميتوانيد براي برطرف كردن اين مشكل با دكتر كوهي، متخصص گوش حلق و بيني تماس گرفته و از درمان هاي موثر آن مطلع گرديد.

نشانه هاي اين بيماري

چه زماني به پزشك مراجعه كنيم؟

علت ايجاد اكوستيك نورينوما چيست؟

درمان اكوستيك نورينوما چگونه است؟

نشانه هاي اين بيماري

2.jpg

رشد اكوستيك نورينوما عموما نامحسوس است و علائم و نشانه هاي آن ممكن است تا سال ها نمايان نگردد. با اين حال، اغلب كم شدن شنوايي و مختل شدن تعادل فرد، از نشانه هاي رشد اين تومور خواهد بود. ديگر مسائلي چون فشار روي اعصاب كناري كنترل كننده حركات و حس صورت، عروق خوني يا ساختارهاي مغزي كه نزديك به اين تومور قرار دارند، از جمله موارد شايع گزارش شده ميباشند. البته لازم به ذكر است با رشد تومور، علائم و نشانه هاي شديدتر و قابل توجهي نيز نمايان ميگردند كه ممكن است فرد به فرد متفاوت باشد.

با اين حال، نشانه ها و علائم رايج اين بيماري عبارتند از:

·       از دست دادن شنوايي كه عموما روندي آهسته دارد (روند تضعيف اين حس در درصد كمي از بيماران نيز به صورت ناگهاني است) و بعضا تنها در يك گوش رخ ميدهد يا يك گوش بيشتر از ديگري درگير آن ميشود.

·       وزوز كردن گوش درگير شده

·       از دست دادن تعادل

·       سرگيجه

·       بي حسي در صورت؛ البته در موارد بسيار نادر، اين بي حسي در برخي از بيماران به گونه اي پيش ميرود كه ديگر قادر به حركت اين عضلات نخواهند بود.

همانطور كه عنوان شد، اكوستيك نورينوما يك تومور خوش خيم است؛ اما اين تومور در تعداد اندكي از بيماران به قدري بزرگ ميشود كه با تحت فشار قرار دادن ساقه مغز، زندگي فرد را در تهديد بسيار جدي قرار ميدهد.

چه زماني به پزشك مراجعه كنيم؟

3.jpg

پيشگيري بهتر از درمان است. از اين رو، به محض مشاهده هر گونه اختلال در تعادل، تضعيف حس شنوايي در يك گوش يا وزوز كردن آن، سريعا به پزشك مراجعه نماييد. تشخيص زودهنگام از رشد بيش از اندازه اين تومور جلوگيري ميكند. رشدي كه ممكن است عواقب خطرناكي را براي شما به همراه داشته باشد و زندگي شما را تحت الشعاع قرار دهد.

علت ايجاد اكوستيك نورينوما چيست؟

4.jpgيافته ها نشان داده كه علت اين بيماري، سوءعملكرد ژن در كروموزوم 22 باشد. در حالت عادي، اين ژن با توليد يك نوع پروتئين، عاملي در سركوب تومورها است كه رشد سلول هاي شواني كه اعصاب را ميپوشانند نيز كنترل ميكند.

با اين حال، علم امروز هنوز نميتواند علت سوءعملكرد اين ژن را مشخص نمايد. به همين علت، علت واضح و مشخصي براي بروز اكوستيك نورينوما در افراد يافت نشده است.

البته بايد بدانيد كه نوروفيبروماتوز نوع 2، يكي از اختلال هاي نادر است كه به دليل وجود آن، تومورهايي روي اعصاب تعادلي كه در دو طرف سر شما قرار گرفته اند، ايجاد ميشود. اين ژن ناسالم نيز به دليل وراثت اين اختلال منتقل ميگردد.

درمان اكوستيك نورينوما چگونه است؟

دو درمان استاندارد براي مهار اين بيماري به كار گفته ميشود؛ پرتودرماني كه تا 90 درصد از رشد تومور در بدن بيمار جلوگيري ميكند (بخصوص در تومورهاي كوچك) و ديگري، جراحي كه طي آن اين ضايعه از بدن بيمار برداشته ميشود. انتخاب بين اين دو حالت، كاملا وابسته به شرايط بيمار، سطح درگيري بدن با تومور و صلاحديد پزشك است. براي مثال، محل قرارگيري تومور، اندازه آن و علائمي كه بيمار از خود نشان ميدهد در حين انتخاب روش درمان كاملا موثر خواهد بود.

با اين حال، در ابتدا تومور مورد بررسي قرار ميگيرد. درصورتي كه هنوز كوچك است، ميتوان از درمان هاي ساده استفاده كرد؛ اما اگر رشد بي رويه تومور آغاز شد و مغز بيمار تحت فشار قرار گرفت، درمان هاي عنوان شده در بالا به وي پيشنهاد خواهد شد.

برخي از بيماران با اين رويه مخالفند و ترجيحشان، جراحي در همان ابتداي تشخيص اكوستيك نورينوما است. برخي ديگر نيز ممكن است تا زماني كه خطرات جدي وخطرناكي تهديدشان نكرده، تصميم به جراحي نگيرند. اگر شما نيز متاسفانه با اين عارضه درگير هستيد و نميدانيد كدام يك از درمان هاي پيشنهاد شده براي شما بهتر است، حتما با دكتر كوهي، فوق تخصص گوش و جراحي قاعده جمجمه در خ وليعصر، روبروي بيمارستان دي ساختمان پزشكان دي تماس حاصل فرمائيد تا علاوه بر اينكه با عواقب و تاثيرات هر نوع درمان آشنا شويد، بهترين و مناسب ترين را در بين اين دو انتخاب نماييد.

منبع:

mayoclinic


برچسب: دكتر كوهي، دكتر علي كوهي، بهترين متخصص گوش، پزشكي، ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۵۸:۰۰ توسط:دكتر علي كوهي موضوع: