دكتر كوهي - فوق تخصص گوش دكتر كوهي - فوق تخصص گوش .

دكتر كوهي - فوق تخصص گوش

علائم عفونت گوش مياني

 

به طور كلي بيشتر بيماري ها باعث بروز علائمي در فرد مبتلا مي شود. عفونت گوش هم در بيشتر موارد با علائم و نشانه هاي مختلفي خود را نشان مي دهد.

 

عفونت گوش انواع مختلفي دارد. اگر ميكروب (باكتري، ويروس يا قارچ) در هر جايي از گوش رشد و تكثير بيابد، عفونت همان بخش گوش عارض مي شود. در ادامه، علائم عفونت گوش، به طور خلاصه، بر اساس محل بروز عفونت در گوش بررسي شده است.

 

علائم عفونت گوش مياني

به طور كلي، وقتي عبارت عفونت گوش استفاده مي شود، در بيشتر موارد منظور عفونت گوش مياني است. اين عفونت با نام لاتين آن كه اوتيت مديا   (otitis media) است هم گاهي عنوان مي شود.

فضايي از گوش كه درست در پشت پرده گوش يا همان پرده صماخ قرار دارد، گوش مياني است. گوش مياني توسط يك كانال به نام مجراي اُستاش به حلق متصل مي شود. تهويه هواي موجود در گوش مياني و تخليه ترشحات اين محدوده از راه كانال استاش انجام مي شود.

انسداد كانال استاش و تجمع مايعات در پشت پرده گوش (يا همان گوش مياني) زمينه را براي عفونت گوش مياني فراهم مي كند. به ويژه اگر اين مشكل پس از يك سرماخوردگي حادث شده باشد، در بيشتر اوقات باكتري ها و گاهي ويروس ها ممكن است در گوش مياني استقرار پيدا كنند.

عفونت گوش مياني با علائم زير همراه است:

·         گوش درد

·         گرفتگي گوش ( يا همان كاهش قدرت شنوايي)

·         تب يا افزايش دماي بدن به بيش از 38 درجه سانتيگراد

·         خارج شدن ترشحات از گوش مبتلا به عفونت

علائم عفونت گوش خارجي

منطقه اي از گوش كه به صورت عادي با چشم قابل رويت است، گوش خارجي نام دارد. لاله گوش و مجراي گوش دو عنصر مهم گوش خارجي محسوب مي شوند.

قارچ ها، باكتري ها و ويروس ها مي توانند در ناحيه گوش خارجي مستقر شوند. عفونت گوش خارجي با التهاب پوست اين ناحيه همراه خواهد بود. در لاتين به عفونت اين ناحيه گوش عبارت otitis externa اطلاق مي شود.

در بيشتر موارد، عامل ايجاد عفونت در گوش خارجي باكتري ها هستند. علائم عفونت گوش خارجي به شرح زير هستند:

·         خارش گوش (دست زدن زياد به گوش در نوزادان و نونهالان)

·         وجود ترشحات يا خروج ترشحات از گوش

·         كم شدن قدرت شنوايي

·         گوش درد (با كشيدن يا حركت دادن گوش، درد بدتر مي شود)

·         بزرگي و دردناكي غدد لنفاوي

علائم عفونت گوش داخلي و نوريت وستيبولار

بعد از گوش مياني، گوش داخلي قرار گرفته است. در اين قسمت دو بخش وجود دارد:

·         سيستم شنوايي كه امواج مكانيكي صوت را به پيام هاي عصبي تبديل مي كند

·         سيستم تعادلي كه وضعيت حركات سر و بدن را به صورت سيگنال هاي عصبي به مغز مخابره مي نمايد

گاهي عفونت به جاي گوش داخلي، رشته عصبي خارج شونده از گوش داخلي را عفوني مي كند كه به اين حالت نوريت وستيبولار گفته مي شود. هر دو نوع عفونت در بيشتر موارد به سبب ويروس ها اتفاق مي افتند.

علائم نوريت وستيبولار عبارتند از:

·         سرگيجه

·         تهوع

دو علامت بالا در عفونت گوش داخلي هم رخ مي دهند. ساير علائم عفونت گوش داخلي به شرح زير هستند:

·         گوش درد

·         سردرد

·         وزوز گوش

·         كم شدن شنوايي و

·         دو بيني

 

دكتر علي كوهي

طراحي سايت پزشكي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۳۹:۱۱ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

انتقال ويروس كرونا از راه گوش

 

علائم بسيار متفاوت بيماري ناشي از ويروس كرونا يا عفونت كرونا كه به آن كوويد-19 هم گفته مي شود، از تب و سردرد تا مرگ متغير است. ناشناخته بودن اين ويروس كه از اواخر سال 2019 ميلادي از چين به سراسر جهان راه يافت، ملاحظات بسيار سختگيرانه اي را براي كاهش تعداد بيماران و ميزان تلفات در بسياري از نقاط جهان، اجباري كرد. در ابتدا، هنوز مشخص نبود اين ويروس از چه راه هايي بين انسان ها منتشر مي شود. به تدريج و با فراگير شدن اين ويروس خطرناك در سراسر جهان، همه دانشمندان روي رفتارهاي اين ويروس در بدن و خارج از بدن به مطالعه پرداختند. در اين بين، بازار شايعات هم بسيار داغ بود. برخي افراد كه به هيچ عنوان دانش يا امكانات تحقيقاتي براي اعلام نظر نداشتند، از فرصت سوءاستفاده كردند. با توجه به اين كه در شرايط هراس و وحشت، انسان ها ممكن است براي نجات خود به منشا حرف ها و تطابق آن با عقلانيت و دانش توجه نكنند، باورهاي نادرست زيادي در رابطه با ويروس كرونا و بيماري ناشي از آن شكل گرفت. اين باورها به حدي همه گير شد كه سازمان جهاني بهداشت، صفحه ويژه اي در مورد باورهاي غلط درباره كرونا در وبسايت خود ايجاد كرد.امروزه مي دانيم راه هاي انتقال كرونا از يك انسان به انسان ديگر صورت مي گيرد. اگر فرد سالمي بدون ماسك در فاصله كمتر از يك متري يك فرد مبتلا به بيماري ناشي از ويروس كرونا قرار گيرد، ممكن است ويروس به او انتقال يابد. ويروس موجود در ريزقطرات تنفسي بيمار هنگام سرفه، عطسه و حتي گاهي صحبت كردن در هوا منتشر مي شود و مي تواند فردي كه بدون ماسك در فاصله كمتر از يك متري قرار دارد را آلوده سازد. اين امر در فضاهاي سرپوشيده كه فاقد تهويه مناسب هستند، بدتر هم مي شود. در چنين اماكني حتي ويروس ممكن است از فرد بيمار به افرادي كه در فواصل بيش از يك متري قرار دارند هم سرايت كند. رستوران هاي داخل محوطه هاي سرپوشيده يكي از اماكني هستند كه احتمال سرايت ويروس در آن از فواصل دور هم وجود دارد. در رستوران ها افراد براي تناول غذا ناچار هستند، ماسك را بردارند و اين امر باعث افزايش احتمال انتقال ويروس مي شود. همچنين در شرايط خاص اگر ريزقطرات تنفسي فرد بيمار روي اجسام بنشيند و در حالي كه اجسام آلوده هستند، فرد سالمي به آنها دست بزند و سپس دست آلوده را به چشم، دهان يا بيني بزند، احتمال انتقال ويروس كرونا وجود دارد. تا امروز اطلاعات معتبر علمي نشان مي دهد كه ويروس كرونا مي تواند از راه دهان، بيني و چشم منتقل شود. احتمال اين كه ويروس كرونا از راه گوش انتقال يابد بسيار بسيار بعيد است. پوشش گوش از جنس پوست عادي است كه ساير نقاط بدن را مي پوشاند و پوست سالم جلوي عبور ويروس كرونا به داخل بدن را مي گيرد.

دكتر كوهِي

منبع:

medicalxpress

who

cdc


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ شهريور ۱۴۰۰ساعت: ۰۷:۵۷:۳۳ توسط:دكتر علي كوهي موضوع: