كيست برانكيال چيست و چرا به وجود مي آيد؟
جنيني يكي از دوران بسيار حساس رشد و نمو هر انسان است. در اين دوره سلول هايي كه مانند اجزاي اوليه هر انسان هستند شروع به تكثير كرده، به تدريج اعضاي گوناگون بدن را شكل مي دهند. اگر در هر يك از مراحل تكثير سلول ها يا تشكيل اعضاي بدن يك ايراد كوچك رخ دهد به طور معمول در نوزاد متولد شده يا همان سال هاي ابتداي كودكي خود را به صورت يك عارضه چشمگير نمايش مي دهد.
كيست برانكيال هم يكي از همين عوارض است كه به دليل يك ناهنجاري در دوره جنيني شكل مي گيرد و در اين نوشتار بيشتر با آن آشنا مي شويد:كيست برانكيال چيست؟علائم كيست برانكيالدرمان كيست برانكيال
كيست برانكيال چيست و چگونه تشكيل مي شود؟
زماني كه كودك در رحم مادر در حال رشد است و دوران جنيني خود را سپري مي كند، صورت و گردن به تدريج از 5 بلوك ساختاري اوليه شكل مي گيرند. نام اين بلوك هاي اوليه قوسهاي برانكيال (branchial arches) است.
به طور طبيعي هر يك از اين قوسها با يك شيار يا شكاف از قوس مجاور جدا شده است. در حالت عادي، با رشد قوس ها و شكل گرفتن صورت و گردن اين شيارها رفع مي گردند و صورت و گردن به اعضاي به هم پيوسته تبديل مي شوند. اگر به هر دليل اين شكاف ها باقي بمانند و فضاي خالي (سينوس) را به وجود آورند كه رو به بيرون يا گاهي داخل باز مي شود، به آن سينوس شكاف برانكيال يا به طور خلاصه سينوس برانكيال گفته مي شود. در بيشتر مواقع مقداري مايع در سينوس ها تجمع مي يابد. با تجمع مايع درون سينوس، به آن كيست برانكيال يا كيست شكاف برانكيال گفته مي شود. علائم كيست برانكيال
وقتي سينوس برانكيال به بيرون بدن دهان باز كرده است، به طور معمول به راحتي پس از تولد نوزاد مشاهده مي شود. سينوس برانكيال در بيشتر موارد علامتي ندارد و قوام و حجم مايع ترشحي آن در نوزادان گوناگون، بسيار متفاوت است.
اگر درون شكاف از يك مايع پر شود و به گونه اي دهانه شكاف بسته شود، كيست برانكيال تشكيل مي شود. كيست برانكيال گاهي در كودكي تشخيص داده نمي شود و در بزرگسالي خودنمايي مي كند.
كيست برانكيال به طور معمول به صورت يك توده بدون علامت در هر جايي از گردن، از فك پاييني تا بالاي استخوان ترقوه، در سمت راست يا چپ گردن ممكن است لمس شود. گاهي مايع موجود درون كيست عفوني شده و كيست كه تا آن زمان هيچ علامتي نداشت، به يك توده دردناك و متورم تبديل مي شود.درمان كيست برانكيال
يك عمل جراحي توسط جراح گوش ، روش درماني مناسب براي كيست برانكيال به شمار مي رود. دكتر علي كوهي از پزشكان فوق تخصص در زمينه گوش در تهران به شمار مي روند. جهت دريافت مشاوره به پيج اينستاگرام ايشان مراجعه نماييد.
Ref
برچسب: ،