دكتر كوهي - فوق تخصص گوش دكتر كوهي - فوق تخصص گوش .

دكتر كوهي - فوق تخصص گوش

عفونت گوش مياني

به فضايي از گوش كه در پشت پرده گوش قرار دارد، گوش مياني گفته مي شود. گوش مياني در حس شنيداري افراد نقش مهمي ايفا مي كند.

ساختار گوش مياني

در گوش مياني سه استخوان ظريف قرار دارند كه ارتعاشات فيزيكي ناشي از اصوات را از پرده گوش يا همان پرده صماخ مي گيرند و به گوش داخلي منتقل مي نمايند.

هر گونه مشكل در گوش مياني مي تواند روي شنوايي تاثير بگذارد.

گوش مياني از راه يك مجرا به نام كانال اُستاش با حلق در ارتباط است. اين مجرا سه كار انجام مي دهد:

  1. تهويه هواي موجود در گوش مياني
  2. تخليه ترشحات گوش مياني به سمت حلق
  3. محافظت از گوش مياني در مقابل ورود عوامل بيماريزا

 اگر اين كانال استاش به هر دليل مثلا به دليل آلرژي يا سرماخوردگي از داخل حلق مسدود شود، چه اتفاقي مي افتد؟ هواي داخل گوش مياني به طور كامل جذب خون مي شود. سپس، حالت مكش يا خلاء موجود در اين فضا، باعث تجمع مايع در گوش مياني مي گردد.

اين مايع در ابتدا استريل است و باكتري يا ويروسي در آن نيست. اگر به هر ترتيب، باكتري يا ويروسي موفق شوند به محل تجمع اين ترشحات راه يابند، در آنجا تكثير شوند و استقرار يابند، عفونت گوش مياني اتفاق مي افتد.

عفونت گوش مياني چيست؟

بنابراين به هرگونه استقرار عوامل عفوني به خصوص باكتري در پشت پرده گوش، عفونت گوش مياني گفته مي شود.

علائم عفونت گوش مياني

با توجه به آنچه در بالا گفته شد، علائم عفونت گوش مياني به طور معمول، شامل موارد زير مي شود:

  • گوش درد
  • مشكلات شنوايي يا همان گرفتگي گوش
  • ترشح مايع از گوش

علائم بالا در صورت بروز عفونت گوش مياني در بزرگسالان تظاهر مي يابد. اگر عفونت گوش مياني در كودكان رخ دهد علائم زير را به طور شايع شاهد خواهيم بود:

  • اختلال در خواب
  • گريه كردن زياد
  • بي تابي
  • تب
  • سردرد
  • كاهش اشتها

آيا لوزه سوم در كودكان با بروز بيشتر عفونت گوش همراه است؟

در بسياري از كودكان لوزه ها بزرگ مي شوند. لوزه سوم كه در انگليسي به آن آدنوييد (adnoid) مي گويند در بالاي حلق و پشت بيني قرار دارد. سوراخي كه كانال استاش از راه آن گوش مياني را به حلق متصل مي كند در نزديكي آن وجود دارد. اگر آدنوييد يا همان لوزه سوم بزرگ شود، با انسداد لوله استاش زمينه را براي عفونت گوش مياني فراهم مي كند.

پيشگيري از عفونت گوش مياني

براي جلوگيري از ابتلا به عفونت گوش مياني بايد نكات زير را رعايت كرد:

  • پرهيز از كشيدن سيگار يا قليان يا قرارگيري در معرض دود دست دوم آنها
  • جلوگيري از سرما خوردن تا حد امكان
  • بالا نگه داشتن نوزاد يا نونهال در زمان تغذيه با شيشه شير

درمان عفونت گوش مياني

به طور كلي، درمان عفونت گوش مياني شامل دو بخش است:

  • تسكين درد كه براي اين منظور داروهاي خوراكي ممكن است تجويز شود
  • آنتي بيوتيك ها شايد يكي از بخش هاي مهم رفع عفونت از گوش مياني باشند. تجويز زودهنگام آنتي بيوتيك در نونهالان زير شش ماه سن بايد در اسرع وقت آغاز شود.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۰۱:۳۳ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

كيست برانكيال چيست و چرا به وجود مي آيد؟

 


 

جنيني يكي از دوران بسيار حساس رشد و نمو هر انسان است. در اين دوره سلول هايي كه مانند اجزاي اوليه هر انسان هستند شروع به تكثير كرده، به تدريج اعضاي گوناگون بدن را شكل مي دهند. اگر در هر يك از مراحل تكثير سلول ها يا تشكيل اعضاي بدن يك ايراد كوچك رخ دهد به طور معمول در نوزاد متولد شده يا همان سال هاي ابتداي كودكي خود را به صورت يك عارضه چشمگير نمايش مي دهد.
كيست برانكيال هم يكي از همين عوارض است كه به دليل يك ناهنجاري در دوره جنيني شكل مي گيرد و در اين نوشتار بيشتر با آن آشنا مي شويد:كيست برانكيال چيست؟علائم كيست برانكيالدرمان كيست برانكيال
 كيست برانكيال چيست و چگونه تشكيل مي شود؟
زماني كه كودك در رحم مادر در حال رشد است و دوران جنيني خود را سپري مي كند، صورت و گردن به تدريج از 5 بلوك ساختاري اوليه شكل مي گيرند. نام اين بلوك هاي اوليه قوسهاي برانكيال (branchial arches) است.
به طور طبيعي هر يك از اين قوسها با يك شيار يا شكاف از قوس مجاور جدا شده است.  در حالت عادي، با رشد قوس ها و شكل گرفتن صورت و گردن اين شيارها رفع مي گردند و صورت و گردن به اعضاي به هم پيوسته تبديل مي شوند. اگر به هر دليل اين شكاف ها باقي بمانند و فضاي خالي (سينوس) را به وجود آورند كه رو به بيرون يا گاهي داخل باز مي شود، به آن سينوس شكاف برانكيال يا به طور خلاصه سينوس برانكيال گفته مي شود. در بيشتر مواقع مقداري مايع در سينوس ها تجمع مي يابد. با تجمع مايع درون سينوس، به آن كيست برانكيال يا كيست شكاف برانكيال گفته مي شود. علائم كيست برانكيال
وقتي سينوس برانكيال به بيرون بدن دهان باز كرده است، به طور معمول به راحتي پس از تولد نوزاد مشاهده مي شود. سينوس برانكيال در بيشتر موارد علامتي ندارد و قوام و حجم مايع ترشحي آن در نوزادان گوناگون، بسيار متفاوت است.
اگر درون شكاف از يك مايع پر شود و به گونه اي دهانه شكاف بسته شود، كيست برانكيال تشكيل مي شود. كيست برانكيال گاهي در كودكي تشخيص داده نمي شود و در بزرگسالي خودنمايي مي كند.
كيست برانكيال به طور معمول به صورت يك توده بدون علامت در هر جايي از گردن، از فك پاييني تا بالاي استخوان ترقوه، در سمت راست يا چپ گردن ممكن است لمس شود. گاهي مايع موجود درون كيست عفوني شده و كيست كه تا آن زمان هيچ علامتي نداشت، به يك توده دردناك و متورم تبديل مي شود.درمان كيست برانكيال

يك عمل جراحي توسط  جراح گوش ، روش درماني مناسب براي كيست برانكيال به شمار مي رود. دكتر علي كوهي از پزشكان فوق تخصص در زمينه گوش در تهران  به شمار مي روند. جهت دريافت مشاوره به پيج اينستاگرام ايشان مراجعه نماييد.
 
Ref
 
 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۲۶:۲۹ توسط:دكتر علي كوهي موضوع:

كلوئيد گوش (گوشت اضافه) در ناحيه گوش

 

 

وقتي جايي از بدن زخم مي شود به طور طبيعي رد زخم بر جاي مي ماند. اما واكنش بدن بعضي افراد،  به زخم، به نوعي است كه باعث ايجاد مقداري گوشت اضافي در ناحيه زخم  مي گردد. در علم پزشكي اصطلاحا  به گوشت اضافي پديد آمده در محل بهبود زخم، كلوئيد (keloid) گفته مي شود.

كلوئيد گوش يكي از پر چالش ترين كلوئيدهاي سطح بدن از لحاظ درماني به خصوص جراحي پلاستيك به شمار مي رود. در اين نوشتار براي علاقمندان به اين مبحث در مورد كلوئيد گوش توضيحاتي ارائه شده است.

 

كلوئيد گوش چيست؟

ترميم زخم به طور عادي شامل سه مرحله است:

1-      مرحله التهابي كه در آن سلول ها و ساير مواد التهاب زا محل زخم را از مواد خارجي عاري كرده و براي مرحله بعد آماده مي سازند

2-      مرحله تكثير سلول ها كه در آن سلول هاي بافت زير پوست (در صورت لزوم) و پوست تكثير پيدا مي كنند و ترميم انجام مي شود

3-      مرحله بازسازي (remodeling) كه ممكن است ماه ها به طول انجامد. در اين مرحله كه به آن بلوغ ترميم هم گفته شده است، بخش هاي اضافي توليد شده هنگام ترميم اصلاح مي شود.

عدم تعادل بين مرحله تكثير و مرحله بازسازي ممكن است با ايجاد گوشت اضافي فراتر از حدود رد زخم يا همان كلوئيد همراه باشد. كلوئيد در ناحيه گوش هميشه مشكلاتي را در راه درمان ايجاد مي كند.

كلوئيد گوش در چه كساني بيشتر ديده مي شود؟

همه افراد از هر نژادي ممكن است به كلوئيد گوش دچار شوند. چنين به نظر مي رسد كه افرادي كه پوست تيره تر دارند بيشتر در معرض احتمال ايجاد كلوئيد از جمله كلوئيد گوش هستند.

همچنين زنان باردار و نوجوانان در سنين بلوغ بيشتر ممكن است در محل زخم با كلوئيد روبه رو شوند.

علت كلوئيد گوش

كساني كه زمينه ژنتيك لازم براي ايجاد كلوئيد دارند در صورت زخم يا تحريك شديد پوست در ناحيه گوش ممكن است به كلوئيد گوش گرفتار شوند.

علائم كلوئيد گوش چيست؟

كلوئيد گوش به صورت يك توده با قوام گوشتي مي باشد  كه رشد زيادي داشته و به نواحي فراتر از محل ترميم زخم گسترش مي يابد. كلوئيد گوش به طور معمول كمي سفت تر از نقاط طبيعي بدن است و با وجود گذشت ماه ها اصلا كوچك نمي شود. انتظار نداريم كلوئيد گوش علامت ديگري داشته باشد اگرچه در برخي موارد افراد از درد و خارش كلوئيد شكايت دارند.

در صورت بروز اين علائم بايد به پزشك جراحي گوش و حلق و بيني مراجعه كرد. دكتر علي كوهي يكي از جراحان فوق تخصص گوش  در تهران در خدمت شما هستند.

درمان كلوئيد گوش

 

روش هاي درماني بسيار متنوعي براي رهايي از كلوئيد گوش وجود دارد. در بيشتر موارد بايد از دو يا چند روش درماني براي درمان اين عارضه استفاده كرد. برخي از روش هاي درماني كلوئيد گوش عبارتند از:

●        تزريق كورتون داخل ضايعه

●        جراحي

●        درمان با پوشش هاي فشاري

●        راديوتراپي (پرتودرماني)

●        درمان با ليزر

●        جراحي با استفاده از كرايو (كرايوسرجري)

●        درمان با داروهاي سركوبگر ايمني

Ref

ncbi

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۵۱:۳۲ توسط:دكتر علي كوهي موضوع: